Vos Energie Groep Menu

Inspectietechniek

Vandaag de dag is elektrische energie de ruggegraat van de industrie, economie, communicatie en informatietechnologie.

Thermografie inspecties

Dag en nacht zorgt elektriciteit voor de voortgang in het leven: van gebouwen tot auto's, van apparaten tot gadgets. Daarom is het uiterst belangrijk dat de kwaliteit van het elektriciteitsnetwerk regelmatig wordt gecontroleerd.

Vos Energiegroep waarborgt deze kwaliteit door inspectie, onderhoud en verbeteren van elektrische installaties. We beschikken over geavanceerde meetinstrumenten en kennis om uw systemen in optimale conditie te houden. Graag zijn we u van dienst om uw elektriciteitsnetwerk te inspecteren, en met passende en efficiënte oplossingen te komen.

Wij inspecteren volgens de eisen van:

Inspectie 8 : Deze inspectie is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van uw vaste elektrische installatie. Deze inspectie is gebaseerd op de Nederlandse norm NEN 3140 “Bedrijfsvoering van elektrische installaties – Laagspanning”.

Inspectie 9 : Een inspectie van de elektrische arbeidsmiddelen op basis van de NEN 3140 en conform de geldende normen is bedoeld om de arbeidsveiligheid van arbeidsmiddelen (elektrische apparaten) vast te stellen.

Inspectie 10 : Elektrische installaties en de daarop aangesloten elektrische toestellen (gezamenlijk elektrisch materieel genoemd) vormen een (brand) risico. Een veiligheidsinspectie is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van uw elektrisch materieel gericht op het brandrisico.

Thermografie

Bij het inspecteren van installaties zijn geavanceerde infrarood thermografische instrumenten onmisbaar. We vinden op deze manier defecten en problemen die anders niet gevonden kunnen worden. Onzichtbare defecten, vaak door kleine en onopvallende constructiekenmerken, zorgen voor warmteverlies, energielekkage of zelfs (brand)gevaarlijke situaties.

Thermografie

Met thermische beelden kunnen we deze defecten snel opsporen en repareren. Ook zorgen we op deze manier voor minder energieverlies en dus een duurzaam en zuinig energiebeheer. Zowel preventief als correctief kunnen we uw installaties periodiek thermisch inspecteren om uw systemen in topconditie te houden.

Voordelen van thermografische inspectie

Het is van het grootste belang om defecten in installaties zo snel mogelijk te detecteren. Daarmee voorkomt u brandgevaarlijke situaties, explosiegevaar of verbrandingsletsels, maar u voorkomt ook onvoorziene kosten in energieverlies of schade aan systemen. Onze thermografische inspecties kunnen inhouden:

 

Downloads voor dit onderwerp

Folder inpectietechniek

Nieuwe norm voor inspecties brandveiligheid elektriciteitsinstallaties