Vos Energie Groep Menu

Altijd thuis, waar ook ter wereld!

Dagelijks vinden er meer dan 250 inbraken plaats in Nederland. Volgens de politie kan met de juiste inbraakpreventie de kans op inbraak met 90% afnemen. Goede reden dus om uw woning, of uw bedrijf, op de juiste manier te beveiligen.

Prijs doorbraak particuliere semiprofessionele camerabeveiliging onder € 500,00.

Hebt u er wel eens over nagedacht om u woning en eigendomen extra te beschermen doormiddel van camerabewaking?
Camerabeveiliging een uitstekend preventief middel, en nu ook zeer betaalbaar voor de particuliere markt.

Kostte een HD bewakingscamera set met hetzelfde beeld als van een HD-CVI set een paar jaar geleden nog duizenden euro’s, nu koop je een HDCVI set bij ons voor de actieprijs onder de €500.-

Het aanbod op internet en zelf bouwmarkten is enorm, maar wat is het beste camerasysteem en welke voldoet aan u eisen?
Het ontwerp, de keuze van apparatuur en installatie van camerasystemen is en blijft maatwerk.

Moet u een dure camerasysteem kopen voor het beste resultaat? Nee.
Helaas zijn veel goedkope camerasystemen kwalitatief slecht, en is goedkoop toch duurkoop.
De beste IP camera gaat u moeilijk vinden in het goedkope segment tot €200.-. (Even de kleine huiskamer-camera’s niet meegerekend)
Als u weinig eisen stelt, kunt zo’n goedkope camerasysteem aanschaffen,.. alleen heeft zo’n goedkope sijsteem ook nadelen. 
Allereerst is het beeld van een goedkope IP camera niet zo goed omdat het niet vaak verder gaat dan 0,3 Megapixels.

En is de software meestal erg beperkt, of moet u die apart aanschaffen om bijvoorbeeld beelden op u PC op te kunnen slaan, software ontwikkeling en updates kosten fabrikanten veel geld en dit wordt uiteraard doorberekend.
Ook maakt een dergelijke Camerasysteem vaak gebruik van u bestaande internet netwerk en moet de bandbreedte gedeeld worden met de rest van het IP internetverkeer wat vaak leidt tot instabiel gedrag, ook is internet security vaak zeer slecht.

Er zijn ook draadloze bewakingscamera’s maar houd er wel rekening mee dat een draadloze camera altijd een voeding nodig heeft, draadloos klinkt leuk maar is erg storing gevoelig! Ziet u ooit ergens in een winkel of bank draadloze bewakingscamera’s? Dat is echt met een reden.

De meest recente ontwikkeling op gebied van camerabewaking heet HD-CVI.
Deze systemen presteren zeer goed en geeft scherpe en levendige beeld van 1080P (2MP of 1920x1080 pixels) vol HD dus.
HD-CVI zijn zeer voordelig in aanschaf, en niet kritisch qua installeren, en de camera's leveren gegarandeerd 25 beelden per seconde dus zonder haperingen.
Bekabeling voor deze camera’s kan zowel met coax als UTP.

Hoe zit het dan met IP camera's? IP camera's kunnen toch ook scherpe resoluties van 720P en 1080P leveren, maar kunnen vaak niet de verwachte beelden per seconde halen omdat u binnenhuis installatie het niet aan kan i.v.m. gedeeld medium.

De beelden gaat dan haperen en zijn niet meer vloeiend, ook de economische levensduur van IP camera's is korter, omdat IP camera’s net als computers en telefoons software updates nodig zijn.

HD-CVI kent deze problemen niet, omdat de camera’s analoog zijn en met coax en of UTP kabel worden aangesloten en de overgang naar IP/ internet (video encoding) vindt pas plaats in de zogenaamde NVR (Netwerk Video Recorder).
De meeste professionele video bewaking systemen werken volgens dit principe, zelfs de camera’s in een TV studio’s dit is niet zonder reden.
 HDCVI diagram.
Er zijn drie resoluties HD-CVI, 720P (1 megapixel, goede scherpte), 1080P (2 megapixel, uitmuntende scherpte) 720P is geschikt voor gebruik binnenshuis, winkels enzovoorts, waar de afstand tot het onderwerp niet heel groot is en dus 720P voldoende detail in het beeld geeft.

Dome of bullet camera
Bullet camera’s zijn zeer geschikt om huis zichtbaar te beveiligen. Zichtbare beveiliging is handig om diefstal en andere criminaliteit ontmoedigen. Voor minder opvallende beveiliging is een dome camera geschikter, omdat deze niet ver uitsteekt. Daarnaast is door de behuizing niet goed zichtbaar waarop de lens staat gericht, waardoor men de camera minder snel kan ontlopen.

Wat misschien nog veel belangrijker is, hoe presteert een camera in het donker nagenoeg alle camera’s zijn uitgerust met een zogenaamde CMOS chip die in combinatie met een IR filter gevoelig is voor infra rood licht en deze als zwartwit beeld weergeeft, in kombinatie met IR LEDs in de camera zijn beelden herkenbaar in totale duisternis.

beeldkwaliteit

Beelden kunt u uiteraard overal waar u maar wil bekijken of gebeurtenissen terug kijken op u smartphone, tablet of PC.

Video beelden op tablet, smartphone of pc

Alles wordt opgenomen op harde schijf van de NVR (Netwerk Video Recorder).
 recorder

Ook kunt u een mail met bijgesloten foto’s ontvangen als er beweging wordt geconstateerd op een camera. 


 

11 tips voor inbraakpreventie