Vos Energie Groep Menu

11 tips voor inbraakpreventie

Dagelijks vinden er meer dan 250 inbraken plaats in Nederland. Volgens de politie kan met de juiste inbraakpreventie de kans op inbraak met 90% afnemen. Goede reden dus om uw woning, en die van uw klant, op de juiste manier te beveiligen. Met behulp van onderstaande 11 tips proberen wij u op weg te helpen.

1. Inbrekers werken het liefst in het donker. Zorg daarom voor goed werkende buitenverlichting, die voorzien is van een schemerschakelaar of bewegingssensor.

2. Installeer tijdschakelaars op alle verdiepingen, zodat het licht automatisch aan- en uitgaat in huis. Zo creëert u een bewoonde indruk, ook als u niet thuis bent.

3. Plaats een goed camerasysteem. Dit schrikt inbrekers af, omdat ze zo niet ongezien hun werk kunnen doen. Ook kunt u op uw smartphone of tablet zien wie er voor de deur staat of wie om uw huis loopt.

4. Plaats dievenklauwen aan de scharnierkant van uw ramen en inbraakstrips op uw voor- en achterdeur.

5. Plaats een domoticasysteem waarmee de woning op afstand “bediend” kan worden, waardoor het lijkt of u thuis bent. Denk aan gordijnen, verlichting en rolluiken.

6. Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deuren en ramen zitten. Inbrekers kunnen dan op eenvoudige wijze binnenkomen door bijvoorbeeld een raampje in te slaan of via de brievenbus de sleutel om te draaien. Ook wanneer je thuis bent, is het verstandig om de deur op slot te draaien en de sleutels uit het slot te halen.

7. Zorg voor gecertificeerd hang- en sluitwerk. Het SKG® keurmerk geeft aan dat sloten getest zijn en voldoen aan het Politiekeurmerk, mits deze volgens de regels worden gemonteerd.

8. Zet ladders en kliko’s vast of haal deze uit het zicht. Inbrekers gebruiken deze middelen graag om via de eerste verdieping binnen te komen.

9. Plaats niet op sociale media of spreek niet op uw voicemail in dat u met vakantie bent/gaat of een weekendje weg bent. Inbrekers kunnen dan hun kans schoon zien.

10. Een schuifpui is gevoelig voor inbraak. U kunt een balkje aan de binnenkant op de rails plaatsen tussen de deurpost en de schuifpui, dan kunnen inbrekers de pui niet openen.

11. Verstop geen sleutels onder de deurmat of in een bloempot. Voor inbrekers zijn dit allang geen geheime plekken meer.

Bron: Politiekeurmerk